Celeste

‘Op een heldere voorjaarsavond stelt mijn vrouw Anne mij voor om overspel met haar te plegen.’

Met deze openingszin start de hallucinerende roman Celeste van Adri van Beelen, een even bijzonder als ingenieus literair romandebuut.

De roman wordt verteld vanuit het perspectief van Adriaan. Adriaan is getrouwd en gelukkig met Anne. Als Anne hem op een dag voorstelt om vreemd te gaan, met elkaar welteverstaan, is Adriaan sceptisch. Hoewel hij er helemaal geen behoefte aan heeft, stemt hij toch in. Hij is Anne graag ter wille en ergens vindt hij het ook wel spannend.
Celeste, de vrouw als wie Anne zich voordoet, is Anne, maar toch ook weer niet. De welbespraaktheid van Celeste komt Adriaan vreemd voor, net als de wijze waarop Celeste Adriaan verleidt, daadkrachtig, subtiel en vol onbekende spanning. Niets aan haar is “comme Anne”, en toch is ze het. Opnieuw wordt hij vreselijk verliefd.
Als Adriaan thuiskomt na de nacht dat hij Celeste voor het eerst heeft mogen beminnen, is Anne er niet. En ook de volgende dag komt ze niet thuis. Adriaan vindt een aan Anne gerichte ansichtkaart uit het Italiaanse Portofino, en begint daar de zoektocht naar zijn vrouw.

Celeste is een intrigerend en aangrijpend verhaal over de liefde in al haar facetten. Van overspel en lust tot het diepe gevoel van liefde waarin je jezelf helemaal wegcijfert voor het geluk van de ander. Het is een pageturner, omdat je als lezer maar het puntje van je stoel wordt gezogen om uit te vinden wat er gebeurt. In een pakkende stijl, ritmisch en zonder opsmuk, voert Adri van Beelen de lezer mee naar een zeer verrassende ontknoping.

blog comments powered by Disqus

Contact

Uitgeverij Marmer
Bezoekadres: Amalialaan 126 B | 3743 KJ Baarn
Postadres: De Botter 1 | 3742 GA Baarn

E: info@uitgeverijmarmer.nl 

KVK-nr: 32136101
BTW-nr: NL 8195.286.38.B.01