D@te

Vicky heeft zestien jaar buiten Nederland gewoond met haar man Pierre, een hooggeplaatste Franse diplomaat. Als Pierre onverwacht overlijdt aan de gevolgen van asbestkanker, staat ze er samen met haar negentienjarige zoon alleen voor. Ze trekt in bij de moeder van Pierre en samen met haar zoon Lucas probeert Vicky de dood van haar man te verwerken.

Als haar zoon gaat studeren in België, besluit Vicky te verhuizen naar Nederland. Ze vindt een woning in het midden van het land, haar geboortestreek. Eenmaal op haar plek ontdekt Vicky dat ze niet alleen kan en wil zijn, ze verlangt naar een nieuwe Pierre. Om die te vinden zoekt ze op datingsites voor hoger opgeleiden als Psilove en Dido. Tijdens haar speurtocht naar die ene nieuwe liefde heeft ze bizarre ontmoetingen en komt ze terecht in de meest vreemde situaties, die niet altijd zonder gevaar zijn. Daarbij is daten niet zo simpel als het lijkt: moet Vicky haar keuzes maken op rationele overwegingen of dient ze haar innerlijke stem te volgen?

Gerda Crouset weet in Date op subtiele wijze de twee levensverhalen van Vicky te verweven: die van voor en na de dood van Pierre. Intieme en emotionele fragmenten over de relatie van Vicky met Pierre, zijn sterven en het verdriet na zijn dood, wisselt Crouset af met prachtige vertellingen over het verlangen en de zoektocht van een weduwe.

Gerda Crouset verloor enkele jaren geleden haar echtgenoot, de liefde van haar leven, aan asbestkanker. Na de afsluiting van een periode van rouw ontdekte ze dat ze graag weer een relatie met een man wilde. Via datingsites voor hogeropgeleiden, waaronder PARSHIP, had ze ontmoetingen met verschillende mannen, sommigen met dezelfde wens en anderen met geheel andere motieven. 

De periode waarin haar man overleed, de daarop volgende rouwperiode en de ontmoetingen met nieuwe mannen vormden de basis voor van deze autobiografische roman. Date is een aangrijpende roman die is verankerd in deze tijd, een roman over verlies, rouw en de wens om weer verliefd te worden. Maar Date is ook een hoopgevende roman voor iedereen die na het verlies van zijn of haar partner weer verliefd wil worden.

blog comments powered by Disqus

Contact

Uitgeverij Marmer
Bezoekadres: Amalialaan 126 B | 3743 KJ Baarn
Postadres: De Botter 1 | 3742 GA Baarn

E: info@uitgeverijmarmer.nl 

KVK-nr: 32136101
BTW-nr: NL 8195.286.38.B.01