Het Nulpunt

  • Genre: Literatuur
  • Publicatie: april 2015
  • ISBN: 9789460682315
  • Pagina's: 320
  • Uitvoering: Luxe paperback

Wanneer politieagent Brian Remy vijf dagen na 9/11 ontwaakt uit een coma, merkt hij dat zijn waarnemingsvermogen erg vreemd werkt. Zijn geheugen hapert en hij ziet vlekjes - als het dwarrelende puin dat van de ingestorte torens naar beneden viel - die eeuwig zijn beeld verstoren. De recontructie van zijn eigen geschiedenis van 9/11 is in eerste instantie één grote dwaaltocht.

Ook kan Remy een aantal zaken niet plaatsen. Zo verloopt het contact met zijn ex-vrouw opeens moeizaam, begrijpt hij niets van de gesprekken met zijn collega Guterak en is hem volstrekt onduidelijk wat de opdracht inhoud, die hij kennelijk in het kader van nationale veiligheid heeft gekregen. Laat staan dat hij nog weet van wie hij die belangrijke opdracht heeft gekregen. Tot overmaat van ramp negeert zijn zoon Edgar hem volledig; hij doet net alsof zijn vaker is omgekomen bij de aanslag.

Wat volgt is een intrigerende 'histoire noir' waarin Jess Walter met een zeker sarcasme en met humor vertelt over de chaotische dagen na die enorme tregadie. Een gebeurtenis die zoveel ouders van kinderen het leven nam en die het denken over orde en veiligheid in de wereld voorgoed heeft veranderd. 

 

Recensies

'Deze buitengewoon beeldende roman is niet alleen een prachtige poging om de emotionele werkelijkheid van de post 9/11 wereld tot leven te wekken, maar een briljante krachttoer, even schokkend als hartverscheurend.' - Kirkus reviews *****

'Walter brengt zijn donkere, hilarische verhaal met een grootse en groteske verbeeldingskracht. Een waanzinnig scherpe politieke satire. Uitstekend geschreven, spannend, heerlijk om te lezen en onvergetelijk.' - Publishers Weekly *****

blog comments powered by Disqus

Contact

Uitgeverij Marmer
Bezoekadres: Amalialaan 126 B | 3743 KJ Baarn
Postadres: De Botter 1 | 3742 GA Baarn

E: info@uitgeverijmarmer.nl 

KVK-nr: 32136101
BTW-nr: NL 8195.286.38.B.01