Poëzie voor vrouwen

Dat vrouwelijke dichters de mannelijke dichters de afgelopen jaren ver achter zich hebben gelaten, is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je ziet welke jonge vrouwen de dichtersarena hebben betreden: klinkende namen als Kira Wuck, Tjitkse Jansen, Ester Naomi Perquin en Lieke Marsman.

 

Sluw, slagvaardig, slim en gevat overwin- nen zij kleine en grote aanslagen tijdens blind dates, tonen zij dat ironie een goed wapen is tegen liefdesverdriet en dat humor hun niet vreemd is. Ook de voorgangers als Judith Herzberg, Maria Vasalis stonden hun mannetje, en in nog vroeger tijden bewezen Hadewych, Suster Bertken en Hélène Swarth dat het leven weliswaar een tranendal is, maar dat gewapend met een pen alles te overwinnen valt.

 

In Poëzie voor vrouwen volgen de gedichten de levensloop van de vrouw: van de vroege jeugd de kalverliefdes, van vriendschappen tot relaties, moederschap, (on)trouw, ouder worden en de dood.

 

Een prachtig geschenk voor vrouw, vriendin, zus of moeder. En natuurlijk voor alle nieuwsgierige mannen, die iets willen opsteken van vrouwen en grote poëzie.

blog comments powered by Disqus

Contact

Uitgeverij Marmer
Bezoekadres: Amalialaan 126 B | 3743 KJ Baarn
Postadres: De Botter 1 | 3742 GA Baarn

E: info@uitgeverijmarmer.nl 

KVK-nr: 32136101
BTW-nr: NL 8195.286.38.B.01