Onzichtbare macht

In Onzichtbare macht draait het om twee samenzweringen, die onafhankelijk van elkaar worden opgezet door Tom Miller en Benjamin Ross. Beiden staan aan het hoofd van twee machtige, eeuwenoude bank-imperiums, die in de schaduw van de machthebbers opereren. In het verre verleden hebben de families Miller en Ross samengewerkt, maar aan het begin van WOII is daar een einde aan gekomen.

Nadat hij is ontslagen uit het Israëlisch leger keert Salomon Miller terug naar zijn stiefouders Tom en Carmen Miller in de V.S. Al sinds zijn ouders in zijn jeugd bij een aanslag in Tel Aviv omkwamen zorgen zij voor hem. Als Tom na een hartinfarct verdwijnt uit het ziekenhuis waar hij lag, wordt gedacht aan een samenzwering. Agente Michelle Parrot van de NSA (militaire geheime dienst) verdenkt Salomon, maar heeft geen harde bewijzen. Als Salomon vervolgens terugkeert naar Israël voor een begrafenis van een dienstmaat wordt er tot twee keer toe een aanslag op hem gepleegd. Hij weet te vluchten naar Mexico aan boord van een schip.

Eenmaal terug in de V.S. wordt hij door Michelle Parrot gevraagd om de NSA te assisteren bij een actie in London. Hij ontdekt dat zijn familie al sinds WO2 is verwikkeld in een strijd met een ander machtig bankiersgeslacht, dat destijds voor de Nazis uit Duitsland moest vluchten. Beiden willen hun posities beschermen en hebben maar een doel: het verkrijgen van onmetelijke macht over de wereldeconomie. Als om voor de machthebbers onverklaarbare redenen ineens grote groepen mensen stuiptrekkend flauw vallen, wordt het Salomon al snel duidelijk dat er geen middelen worden geschuwd om dit doel te bereiken.

Recensies

'Het boek kan zich meten met wat er aan spionagethrillers verschijnt op internationaal niveau.' - Crimezone.nl

 

 

blog comments powered by Disqus

Contact

Uitgeverij Marmer
Bezoekadres: Amalialaan 126 B | 3743 KJ Baarn
Postadres: De Botter 1 | 3742 GA Baarn

E: info@uitgeverijmarmer.nl 

KVK-nr: 32136101
BTW-nr: NL 8195.286.38.B.01