Pulitzer prize-winnaar De sympathisant verschijnt als HBO serie.

Hoa Xuande en Robert Downey Jr. in The Sympathizer
De sympathisant HBO Original editie

De serie

The Sympathizer is vanaf 15 april a.s. als zevendelige HBO-Original miniserie te zien op HBO max. Park Chan-wook en Don McKellar zijn co-showrunners en uitvoerend producenten. De hoofdrollen worden vertolkt door Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Phanxine, Vy Le, Ky Duyen, Kieu Chinh, Duy Nguyen, Alan Trong en oscarwinnaar Robert Downey Jr. die meerdere rollen speelt. (Bron: Warner Bros Discovery, 2024)

Bekijk hier de nieuwe teaser.

Het boek

Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In zijn villa zit een generaal van het Zuid-Vietnamese leger whiskey te drinken en hij is, samen met zijn getrouwe kapitein, een lijst aan het opstellen van mensen die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten het land uit. De generaal en zijn landgenoten gaan een nieuw leven beginnen in Los Angeles. Ze zijn zich er echter niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan een meerdere in de Vietcong. 

Viet Thanh Nguyens verbazingwekkende roman biedt een kijkje in de ziel van deze kapitein, een dubbelagent, wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden.

De sympathisant serie-editie verschijnt 4 april 2024.