Woensdag 21 juni zijn tijdens de Midzomerkinderboekenborrel de winnaars van de penselen, paletten en griffels bekendgemaakt, en ook de titels die bekroond zijn met een Vlag en Wimpel. Deze literatuurprijzen worden jaarlijks toegekend aan de best geïllustreerde en geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar.

Het prentenboek Wauw Pauw van Yoko Heiligers heeft het stempel Vlag en Wimpel ontvangen. Karin Dienaar en Marc van Gisbergen, uitgevers bij Marmer:

‘We zijn echt ontzettend trots op Yoko en heel blij met deze waardering voor haar wonderschone prentenboek. We wisten al dat Yoko heel mooie en bijzondere illustraties maakt en haar vorige prentenboek Grote kleine potvis oogstte ook al veel waardering, maar deze Vlag en Wimpel is een officiële bekroning voor haar prachtige werk.’

Wauw Pauw gaat over een pauwtje dat helemaal wit is als hij geboren wordt. Hij heeft geen gekleurde veren met grote ronde ogen, zoals de andere pauwen. Pauwtje wil ook veren met ogen en daarom gaat hij in de dierentuin op zoek naar de mooiste ogen.

Zowel Wauw Pauw als Grote kleine potvis zijn vertaald in het Duits.