Altijd vrolijk

Altijd vrolijk

 6,00

Over de worsteling van een jonge vrouw met het geloof

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: september 2015
ISBN: 9789460683503
Pagina's: 366
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

Aaf van Pommeren groeit op in de jaren zestig in een alledaags protestants gezin, aan de rand van een klein dorp. De achtertuin grenst aan een meer, waarin Aaf al op jonge leeftijd heeft leren zwemmen. Het enige uitje van de familie is de reis in de Deux Chevaux naar opa en oma in de Achterhoek.
Wanneer Aaf zes jaar oud is bekeren haar ouders zich tot de Pinkstergemeente. Ze blijken geboren leiders en al spoedig wordt vader aangesteld tot voorganger van een nieuw te vormen gemeente. Zijn preken krijgen landelijke faam en de gemeente groeit snel. In huize Van Pommeren is iedere dag gevuld met opwekking en genezing, of met een broeder of zuster die persoonlijk door God wordt aangeraakt. In het meer achter het huis worden de mensen zelfs gedoopt. In datzelfde meer vlucht Aaf. Ze traint er intensief haar borstcrawl: hoe harder hoe beter. Hoe verder weg naar de boei, hoe meer ze tot zichzelf komt. Weg van de gespannen gejaagdheid naar de volmaaktheid, weg van alle uitgedreven duivels, weg van het hele evangelie.
Na de middelbare school besluit Aaf te gaan studeren aan de Sportacademie in Amsterdam. Ze belandt in de wereld van hippies, vrije seks, anarchie en krakers- rellen. Aaf realiseert zich dat ze hier kan loskomen van God, maar ook dat God nu haar enige houvast is.
Wanneer ze door haar vader wordt teruggeroepen om te waken bij een ziek gemeentelid, die omwille van haar geloof geen dokter wil consulteren, geeft dat Aaf alle ruimte om definitief te besluiten welke plek de gemeente en God voortaan in haar leven zullen innemen.

Met dit debuut componeerde Anke Kranendonk een roman die je een prachtige wereld inzuigt, waaruit je net als zij het liefst weer wilt ontsnappen. De worsteling van de jonge vrouw met het geloof en met haar bijna godsdienstwaanzinnige vader dwingen je haar reis mee te maken tot aan het slot.

Ga naar de bovenkant