De brand in alles

De brand in alles

 19,95

Uitverkocht

Spectaculaire nieuwe roman van Peter Drehmanns

Uitverkocht


Klik hier voor
de eerste pagina's.


Genre: Publicatie: januari 2015
ISBN: 9789460682148
Pagina's: 304
Uitvoering: Luxe paperback

Auteur


Beschrijving

België wordt geteisterd door een hittegolf als de Nederlandse locatiescout Bram Kiezel in de (fictieve) Brusselse randgemeente Helst arriveert. In dit even protserige als verpauperde oord zoekt hij aan de hand van een script geschikte plekken voor een film over een pyromaan en een decadent Belgisch gezin. Terwijl hij zijn werk probeert te doen, wordt hij geconfronteerd met vandalisme, dreigbrieven, dwaalsporen en bizarre gebeurtenissen. Zodra Kiezel een aantal locaties heeft gevonden, probeert hij afspraken te maken met de weinig toeschietelijke inwoners van Helst, waar een omineuze, Twin Peaks-achtige sfeer heerst.

Tegelijkertijd doet hij zijn best te achterhalen wie er achter de dreigbrieven zit, wat tot een frustrerende en verwarrende zoektocht leidt. Intussen begint hij te vermoeden dat zijn vriendin in Nederland hem bedriegt met zijn beste vriend. Geleidelijk aan raakt de flegmatieke Kiezel steeds meer uit het lood en verliest hij zijn grip op de werkelijkheid, die zich uiteindelijk net zo buitenissig voordoet als het verhaal dat in het filmscript wordt beschreven. Hij blijkt beland te zijn in een sadistisch universum waarvan hij de tekenen verkeerd duidt en de valkuilen niet ziet.

Peter Drehmanns is al langere tijd bezig met wat hij omschrijft als zijn “Grote Belgiëroman”, getiteld De brand in alles. In deze roman – zowel een comedy of errors als een noodlotsdrama – ontrolt zich een intrigerend spel van schijn en wezen dat nu eens groteske en dan weer tragische wendingen neemt.

 

Recensies

‘Peter Drehmanns heeft een naargeestig wereldbeeld, maar weet daar op weergaloze manier munt uit te slaan.’ – Dirk Leyman, De Morgen

‘Een volslagen krankzinnige, maar plezierige leeservaring.’ – Sonja de Jong, Haarlems Dagblad

Ga naar de bovenkant