De man met twee gezichten

De man met twee gezichten

 26,99

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: mei 2024
ISBN: 9789460686412
Pagina's: 416
Uitvoering: Paperback met flappen

Auteur


Beschrijving

De man met twee gezichten: een memoir, een geschiedenis, een gedenkschrift.

Viet Thanh Nguyen is vier jaar oud als hij en zijn familie gedwongen worden om Vietnam te verlaten. Als vluchtelingen komen ze aan in de Verenigde Staten, waar de kleine Viet direct bij zijn ouders wordt weggehaald en bij een Amerikaanse familie wordt ondergebracht. Later is het gezin weer herenigd en vestigt zich in San José.

Achter de zonnige façade van wat Nguyen AMERIKA™ noemt, gaat geweld schuil. Op kerstavond, als de negenjarige Viet thuis tekenfilms kijkt, hoort hij dat zijn ouders zijn neergeschoten terwijl ze aan het werk waren in hun kruidenierswinkel. 

Jaren later ziet de tiener Nguyen films over de Vietnamoorlog, zoals Apocalypse Now, en het bloedstollende drama brengt hem in een existentiële crisis: hoe kan hij zowel Amerikaan als Vietnamees zijn, zowel de moordenaar als de persoon die gedood wordt?

Recensies

De man met twee gezichten biedt een humoristische maar ook sarcastische blik op wat het inhoudt om vluchteling, immigrant en Amerikaan te zijn in een omgeving die jou niet ziet zoals jij jezelf ziet.’ – Time Magazine

De man met twee gezichten zal voor veel witte (Amerikaanse) lezers een onthutsende leeservaring zijn.’- De Groene Amsterdammer

Ga naar de bovenkant