Flora

Flora

 19,95

De roman van zomer 2013 in de Verenigde Staten

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 15,- gratis verzending.


Klik hier voor
de eerste pagina's.


Genre: Publicatie: januari 2015
ISBN: 9789460681622
Pagina's: 288
Uitvoering: Luxe paperback

Auteur


Beschrijving

Het is zomer 1945. Na de dood van haar geliefde oma Nonie krijgt de vroegwijze, bijna elfjarige Helen Anstruther een nieuwe oppas, Flora, de tweeëntwintigjarige nicht van haar overleden moeder. Helen en Flora brengen de zomerweken noodgedwongen door in het afgelegen oude huis van de Anstruthers, vanwege haar vaders angst voor een polio-epidemie. Hij wil niet dat zijn dochter ook maar iets overkomt tijdens zijn afwezigheid.

Behalve Mrs. Jones die elke dinsdag ‘Goeie Ouwe Duizend’, zoals het half-vervallen huis wordt genoemd, van boven tot beneden schrobt, en de boodschappenbezorger Finn, een jonge ex-soldaat die vanwege lichamelijke en psychische problemen uit dienst is, komen er geen andere mensen langs. Helen en Flora leven helemaal op van de bezoekjes van Finn.

Helen voelt zich ver boven Flora verheven: een in haar ogen nogal naïeve, dommige jonge vrouw met een geheel andere levenshouding dan haar oma Nonie.
Op Helens elfde verjaardag keert haar vader terug uit Tennessee, waar hij heeft gewerkt aan het geheime Manhattan Project. Zijn thuiskomst, kort na de bom op Hiroshima, brengt een reeks tragische ontwikkelingen op gang die niemand kon voorzien.

Met een huis bovenop een berg en een meisje dat een bom zou kunnen zijn die ooit afgaat, vertelt Flora een verhaal van liefde, spijt en de dingen die we niet ongedaan kunnen maken.

Recensies

‘De onder-de-huid-kruipende personages van Godwin en de adembenemende plot maken deze roman tot een ware pageturner.’ – Booklist

Flora is een hartverscheurend meesterwerk! Een prachtige roman, strak gecomponeerd, net als een kort verhaal van Alice Munro. Gail Godwin weet op genadeloze wijze een situatie uit onze kindertijd te pakken, een moment dat later bepalend blijkt te zijn voor de rest van ons leven.’ – John Irving