Vaderval

Vaderval

 19,95

Uitverkocht

een kat-en-muisspel tussen vader en zoon

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: januari 2016
ISBN: 9789460682919
Pagina's: 288
Uitvoering: Luxe paperback

Beschrijving

Ben Teister, zoon van Harry Teister, is vol afschuw jegens zijn verwekker, een zelfgenoegzame en eerzuchtige man, die meer rokkenjager is dan family man. Als zijn vader verdwijnt wordt Ben tegen zijn zin opnieuw bij diens bestaan betrokken. Na een uitgebreide zoekactie wordt in het water een skelet gevonden, samen met een kunstknie en andere ‘accessoires’ die aan Bens vader hebben toebehoord. Nu zijn vader dood is begint deze pas echt te leven voor Ben. Een geheimzinnige uitnodiging lokt hem naar Italië, waar hij nieuwe instructies ontvangt. Steeds meer heeft Ben het gevoel dat hij gevangen zit in een roman waarvan zijn vader de auteur is. Een verhaal waar hij niet uit wil stappen omdat hij hoopt eindelijk een confrontatie aan te kunnen gaan met de man die officieel doodverklaard is maar die als een spook zijn leven belaagt.

Vaderval is het tragikomische verslag van een kat-en-muisspel tussen een vader en een zoon, een even onbarmhartige als aangrijpende roman, geschreven in een bezielde stijl. Het is een hoogtepunt in het rijke oeuvre van Drehmanns.

Recensies

De pers over Drehmanns:

‘Peter Drehmanns heeft een naargeestig wereldbeeld, maar weet daar op weergaloze manier munt uit te slaan.’ – Dirk Leyman, De Morgen

‘Een volslagen krankzinnige, maar plezierige leeservaring.’ – Sonja de Jong, Haarlems Dagblad

Ga naar de bovenkant