Verdwenen grenzen

Verdwenen grenzen

 6,00

Uitverkocht

DWDD-tip maart 2014

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: maart 2015
ISBN: 9789460682469
Pagina's: 384
Uitvoering: Luxe paperback

Beschrijving

‘Jij geeft alles kleur wat Ceausescu grijs heeft gemaakt.’

Roemenië, eind jaren 80’. Remus woont bij zijn grootmoeder en werkt als schoenmaker. Hij droomt ervan een groot dichter te zijn. Maar dat is onmogelijk in zijn Roemenië, een land dat zwaar buigt onder het communistische regime van Nicolae Ceauescu. De ontmoeting met Florica, een traditioneel Roma-meisje, zet beide levens op hun kop. Florica smacht naar vrijheid, ver weg van een gedwongen huwelijk en de onwelkome avances van haar oom.

Tegengewerkt door de geheime dienst en de familie van Florica besluiten ze te vluchten naar het vrije Westen. Ze belanden in Italië waar het immigrantenbestaan niet zo rooskleurig blijkt als gedacht. Ondanks alle tegenwerkingen doen ze er alles aan om te slagen. Florica gaat studeren en wordt een echte Italiaanse. Remus start een Roemeens restaurant. En juist als het leven hen eindelijk toelacht, slaat het noodlot toe.

 

Recensies

‘Het blij uitzonderlijk in het vaderlands aanbod van debuten, zo’n schrijver die zich aan zulke ongerieflijke, donkere, grote verhalen waagt… Voor alles is Popa een vitale verteller die iets kwijt móét: een verhaal dat er mag zijn.’ – Jeroen Vullings, Vrij Nederland

‘Dit boek is gewoon gigantisch goed.’ – Wim Krings, DWDD

Ga naar de bovenkant