Wildberichten

Wildberichten

 12,50

In de wereld van Johanna Geels is het vaak niet pluis

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 15,- gratis verzending.


Klik hier voor
de eerste pagina's.


Genre: Publicatie: januari 2014
ISBN: 9789460681738
Pagina's: 80
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

In Wildberichten gaat Johanna Geels op pad en doorkruist ze niet alleen haar eigen universum maar ook dat van anderen. Ze observeert en rapporteert alles en ieder- een die ze ontmoet in een soms vervreemdende stijl. Een stijl die je al snel doet beseffen dat je de wereld ook vanuit een andere invalshoek kunt bezien. Bij het schrijven van een aantal gedichten in deze bundel is ze geïnspireerd door het werk van Ana Mendieta (1948-1985), beeldend kunstenares en videoartieste die bekend werd door haar earth-body-kunstwerken.

“Hier rust het wild” waarschuwt de eerste pagina van deze fonkelende nieuwe bundel van Johanna Geels. Het is geen loos alarm, want het universum van Geels is niet dat van tv-reclames, spelletjes en zoete koek. De wereld van deze dichter heeft rafels, en barstjes ontsieren het aardoppervlak. Maar juist daardoor kan Geels die wereld in al haar naaktheid en oprechtheid laten zien: “Buitenwijken liegen niet.” Johanna Geels baant zich een weg dwars door de troep, benoemt dat wat pijn doet en spaart ook zichzelf niet. Met als doel van de reis: “een andere vogel. Een nest.”

Recensies

‘Iedere regel is juist in deze afrekening met een belast verleden. Zelden werd een man zo dodelijk trefzeker zijn vaderschap ontzegd. Een formidabele bundel, zonder ook maar één zwak gedicht.’ – MEANDER MAGAZINE