Turbulentie

Turbulentie

 6,00

Sara moet ineens haar vierjarige neefje Max opvangen als haar zus borstkanker heeft

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


Genre: Publicatie: december 2010
ISBN: 9789460682643
Pagina's: 246
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

Sara Doesburg leidt een behoorlijk glamour leven. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over, waakt ze met harde hand over haar maat 36 en heeft ze de mannen voor het uitzoeken. Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen.

Totaal onverwacht hoort ze dat bij haar twee jaar oudere zus borstkanker in een vergevorderd stadium is geconstateerd. Sara is de enige in de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! De overgang is voor Sara enorm groot, ze zit totaal niet op een kind te wachten en heeft dan ook grote moeite zich aan te passen.
Ze probeert er het beste van te maken, want je doodzieke zus laat je niet in de steek… Maar kan Sara ook deze turbulentie aan?

Recensies

“Een boek dat qua uiterlijk lijkt op een chicklit, maar dat een serieus thema als inhoud heeft. Alle hoop en wanhoop rond borstkanker en alle ellende van de behandeling worden op een realistische manier, maar met veel gevoel beschreven. Zelfs humor ontbreekt af en toe niet. De karakterverandering van Sara is goed weergegeven: ze verandert van een zorgeloos persoon in iemand met verantwoordelijkheden. Het is de schrijfster gelukt het onderwerp ‘borstkanker’ op een eigentijdse manier bespreekbaar te maken.” – NBD Biblion

“In het begin wordt Sara neergezet als een partygirl die alleen maar aan haar uiterlijk en aan mannen denkt – wat op zich soms wel begon te irriteren – maar juist het contrast met hoe ze verandert in een zorgzame en volwassen vrouw is mooi en innemend beschreven. Het einde van het boek grijpt je bij de keel en die brok tranen blijven echt niet weg. Dit boek heeft alles wat dit bijzondere thema nodig heeft: humor, verdriet en diepgang. Mariette Middelbeek heeft in mijn ogen nu inderdaad bewezen het Nederlandse antwoord te zijn op Jill Mansell en Sophie Kinsella! Chapeau!” – Chicklit.nl

Ga naar de bovenkant