Finale afrekening

Finale afrekening

 19,95

Een spionagethriller van internationale allure

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 15,- gratis verzending.


Genre: Publicatie: mei 2015
ISBN: 9789460682483
Pagina's: 384
Uitvoering: Luxe paperback

Auteur


Beschrijving

Tijdens een stormachtige nacht op de Eiger in Zwitserland verdwijnt de zeventien- jarige Claudia Schaidler, de dochter van de schatrijke industrieel Matthieu Schaidler, eigenaar van het farmaceutische bedrijf van Schaidler en bestuurder bij de Bank Internationale Betalingen (bib) te Basel.

MI5-agent Josh McFarren wordt op de zaak gezet. Voor McFarren een bijzondere ervaring want zijn laatste veldopdracht dateert van drie jaar terug, een operatie in Tunis waarbij hij gevangen werd genomen. Na de briefing door zijn baas bij MI5, Owen Chapman, bezoekt McFarren de plek van de kidnap, waarna hij per helikopter doorreist naar Geneve voor een kort onderhoud met Schaidler, die overdreven kalm is over de ontvoering van zijn dochter.

Via de moord op een Italiaanse agent en een verdwenen tussenpersoon komt McFarren op het spoor van de Orde van Malta. Het zijn de aloude machtige families die hier de scepter zwaaien. Ook Schaidler heeft een rol in de orde. Wanneer McFarren in Delhi ontdekt dat er van alles mis is in diens farmaceutische bedrijf chore, begint hem duidelijk te worden welk duister spel hier wordt gespeeld. Een spel om de macht onder de naam Eschatos (de laatste dagen) dat de dood van miljarden mensen tot gevolg zal hebben. Er rest McFarren niets anders dan een verbond te sluiten met de grootste misdaadorganisatie van Azië om de schuldigen tegen te houden.

In deze spannende actiethriller geeft Flennok een realistisch beeld van wat de wereld al decennia boven het hoofd hangt. Wat als de allermachtigsten ter wereld zouden besluiten hun middelen en machinerie in te zetten met als doel een groot deel van de wereldbevolking te elimineren.