Voorpublicatie Het duistere meer

Op 19 september verschijnt Het duistere meer van Sarah Bailey. Deze internationale bestseller werd bekroond met de Davitt Award en de Ned Kelly Award, twee belangrijke Australische thrillerprijzen. Benieuwd? Download nu alvast de eerste hoofdstukken. De voorpublicatie is beschikbaar in pdf en ePub (klik om te downloaden).

Even was ik alleen bij haar in de autopsiezaal. Ik was buiten zinnen. Niet mezelf. Voordat ik me kon bedwingen boog ik me naar haar toe en vertelde haar alles. De woorden stroomden uit mijn mond terwijl ze daar lag, haar lange, vochtige haar hangend over de rand van de stalen tafel. Haar glazige ogen die nietsziend naar het plafond staarden. Ze was nog steeds zó mooi, zelfs nu ze dood was.

Die ochtend raasden onze geheimen rond in de helderwitte ruimte. Toen ik daar naast haar stond te wiebelen op mijn voeten, besefte ik hoezeer ik hierbij betrokken was, welk gevaar haar dood voor mij kon betekenen. Ik keek nog een laatste keer echt goed naar Rosalind Ryan, haalde diep adem, zette me schrap en liet me opnieuw haar wereld in trekken. Ik zakte weg en zonk steeds dieper, tot ik volledig kopje-onder was.

Over Het duistere meer

In een meer wordt het lichaam van een beeldschone, jonge lerares gevonden. De vrouw, Rosalind Ryan, is vermoord en om haar lichaam drijven rode rozen. Om het onderzoek naar deze moord te kunnen leiden verzwijgt rechercheur Gemma Woodstock dat ze het slachtoffer goed kende: ze hebben bij elkaar in de klas gezeten op Smithson High School, dezelfde school waar Ryan lesgaf.

Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen. Het meer is de sleutel is tot de oplossing van de moord, maar het is ook in staat om Gemma mee te sleuren, zijn duistere dieptes in.

Het duistere meer is een spannende psychologische politieroman en een duik in de geest van een vrouw die overspoeld wordt door schuldgevoelens.’ – New York Journal of Books

‘Lezers en recensenten hebben Baileys verhaal vergeleken met dat van Paula Hawkins… en Gillian Flynn… Die vergelijking is terecht, veel lof voor deze debutante.’ – Minnesota Star Tribune

‘Door slimme plotwendingen en al te menselijke karakters lees je dit boek in één ruk uit.’ – Lisa Gardner