Geert op het oosten

Geert op het oosten

 19,99

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


Genre: Publicatie: juni 2022
ISBN: 9789460686025
Pagina's: 352
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

Geert is vijftien wanneer – via zijn zusje – de pop Ken in zijn leven komt. Omdat hij gewend is met alles om zich heen gesprekken te voeren (met de bomen, de vogels, zijn fiets), is Geert niet verbaasd wanneer de pop tegen hem begint te praten. Er ontstaat een vriendschap tussen hen beiden, tot Ken te ver gaat en hij Geert in de problemen brengt.
Dan komt er een nieuwe jongen bij Geert in de klas, een Amerikaan die sprekend lijkt op pop-Ken en bovendien Ken blijkt te heten. Wanneer deze jongen zichzelf uitroept tot Geerts enige echte vriend en korte metten maakt met al zijn vijanden, wordt het leven van Geert er niet gemakkelijker op. Geert voelt zich in het nauw gedreven en kiest uiteindelijk voor een drastische oplossing.

Geert op het oosten is een spannend verhaal over vriendschap, maar vooral een verhaal over de grens tussen werkelijkheid en fantasie.

Recensies

‘Koning Valentijn is een werkelijk uitmuntende jeugdroman die aangrijpende dialogen en veel humor gebruikt om de bijzondere relatie tussen twee broers op een literaire, sprankelende manier te beschrijven. – Aanbeveling White Ravens 2021

‘Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg is een prachtig en origineel verhaal over de vriendschap van twee kinderen die allebei “een beetje anders” zijn.’—Jacques Vriens

Ga naar de bovenkant