Zwijgend verleden

Zwijgend verleden

 7,50

Uitverkocht

Roman over een onmogelijke liefde

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: april 2012
ISBN: 9789460680694
Pagina's: 253
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

Precies vierendertig jaar en honderd dagen na de verdwijning van Suzanna Witten komt Rick Koldewijn op een bijeenkomst van de Vereniging van Achterblijvers na Vermissing een vriend uit het verleden tegen. Het doet hem de gebeurtenissen van toen weer scherp herinneren.

Suzanna verdwijnt kort na het huwelijksfeest van haar ouders, zonder een spoor achter te laten. Ze is pas zeventien jaar. Voor Suzanna’s verdwijning beleeft ze een hevige liefde met haar klasgenoot Rick. Hij is voor haar de liefde van haar leven. Voor Rick ligt dat anders: hij ontdekt dat hij niet op meisjes, maar op jongens valt en wordt verliefd op Suzanna’s broer Luuk.

Rick en Luuk besluiten hun gevoelens verborgen te houden voor Suzanna tot na het 25-jarig huwelijksfeest van haar ouders. Niet alleen de jongens, ook Suzanna’s moeder heeft een geheim. Als dit tijdens het huwelijksfeest wordt prijsgegeven, komt het leven van Suzanna onder hoogspanning te staan. Kort daarop verdwijnt zij. Voorgoed.

Zwijgend verleden is een ontroerende roman over mensen die op zoek zijn naar geluk, maar dat niet bij elkaar kunnen vinden, en over de coming-out van een jongen die meer dan drie decennia later nog steeds worstelt met zijn schuldgevoel.

Recensies

‘…een smakelijk verhaal dat voortdurend in beweging is.’ – Frans. P. Wollrabe in GK Magazine

‘… goed en vlot geschreven roman…’ – NBD Biblion

‘…liefdevol beschreven (…) Duijsts sterkste troef zijn zijn geloofwaardige dialogen…’ – Trouw

Ga naar de bovenkant