Waar hangt mijn penis uit?

Waar hangt mijn penis uit?

 18,82

Uitverkocht

Informatieve en ondeugende bespiegelingen op lichamelijkheid en erotiek.

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: september 2013
ISBN: 9789460681400
Pagina's: 352
Uitvoering: Paperback

Beschrijving

Waarom hangen testikels zoals ze doen? Heeft het vrouwelijk orgasme een adaptieve functie? Hoe voelt het om zelfmoord te willen plegen? Bestaat “vrije wil” ook werkelijk? En waarom heeft een penis zijn kenmerkende vorm eigenlijk?

In Waar hangt mijn penis uit? heeft onderzoekspsycholoog en bekroond columnist Jesse Bering twee nieuwe essays en ruim dertig van zijn meest populaire stukken uit Scientific American en Slate gebundeld. Hij voert de lezers mee op een gedurfde en boeiende leestocht waarbij hij de taboes die er nog zijn op het vlak van de evolutie en menselijk gedrag niet uit de weg gaat. Zoals het uitzoeken van de geschiedenis van kannibalisme, de neurologie van de mensen die seksueel worden aangetrokken tot dieren, de evolutie van menselijke lichaamsvloeistoffen, de wetenschap van homoseksualiteit en serieuze vragen over leven en dood. Bering’s scherpzinnig werk biedt ons een uitgestrekte kaleidoscoop van onze eigenaardigheden en herkomst.
Met de voor hem karakteristieke oneerbiedigheid en brutaliteit, laat Bering geen onderwerp onbesproken. Of je nu geïnteresseerd bent in de psychologische geschiedenis achter de vele facetten van seksueel verlangen of in de evolutionaire patronen die onze huidige mystiek en fallische lichaamsbouw dicteren, Waar hangt mijn penis uit? zal de komende jaren een gefun- deerde bijdrage leveren aan de levendige discussie en debat rond deze onderwerpen.

Recensies

‘Een toegankelijk, energiek, uitdagend boek voor iedereen die wil weten wat het betekent om mens te zijn.’ – KirKus

‘Dit boek biedt voer voor heel wat eettafelgesprekken … dit is niet zomaar een boek met leuke weetjes: het gebruikt de we- tenschap om onze diepste vooronderstellingen te ondergraven, en stemt tot diep nadenken.’ – sunday Times (uK)

‘Iedereen die iets wil lezen over de meest recente ontwikkeling in het seks-onderzoek, geschreven met een forse dosis zelf- relativerende humor, zal genieten van deze bundel essays.’ – Library JournaL

Bering houdt zijn lezers bij de les met zijn karakteristieke, prikkelende grappen en losse, sappige inkijkjes in zijn privéleven, terwijl hij zich strikt aan de wetenschappelijke feiten houdt.’ – CarL Hays, booKLisT

Ga naar de bovenkant