Beschrijving

Eva heeft alles: een man, een kind, een prachtig huis en een leuke vriendengroep. Maar wanneer ze een avontuurtje beleeft met de twintig jaar jongere Joey, is dat het begin van een nieuw hoofdstuk: het dubbelleven van Eva Jansen.

 

Eva Jansen is net veertig als haar doorsnee bestaan als moeder en huisvrouw een dramatische wending krijgt. Ze gaat mee naar een reünie van haar echtgenoot en wanneer de mannen met bier herinneringen ophalen, ontdekt Eva de liefde, of beter gezegd de seks, met de knappe zoon van een van de aanwezigen. Eva is helemaal in de war: Is dit fout? – Ja. Voelt dit goed? – Ja, volmondig ja.

Wanneer Eva de affaire met haar jonge vriend opbiecht aan haar echtgenoot, is het huwelijk voorbij. Van een mooie villa verhuist Eva naar een kleine flat, gelukkig wel met een eigen slaapkamer voor haar tienerzoon. Er volgt een onstuimige periode en roekeloos leeft Eva alsof het haar laatste dag is: festivals, drugs, drank, seks. Hoewel gevoelens van walging, ongemak, schaamte en schuldgevoel regelmatig de kop op steken, weet ze één ding zeker: ze wil nooit meer een grijze muis zijn.