Uitgeverij Marmer verkoopt film- en televisierechten van Volle bloei, het romandebuut van Hetty Kleinloog. Producent Talpa Fictie wil de roman bewerken voor een televisie­serie. Hetty is een ervaren scenarioschrijver en zal zelf meewerken aan de bewerking van Volle bloei voor televisie. De roman verscheen in juni 2018; in december verscheen de vierde druk.

Hetty Kleinloog: ‘Eigenlijk is het nu rond. Het is begonnen als idee voor een televisieserie. Ik merkte dat er zo weinig interessante rollen waren voor oudere actrices, terwijl zij zo veel ervaring hebben. We hebben echt hele goede actrices in Nederland. Maar destijds was er geen interesse in een serie met ouderen. Het verhaal is daarna een roman geworden. Ik ben heel benieuwd hoe mijn personages nu op televisie vertolkt gaan worden.’

Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd. Ze ontmoeten elkaar op de begraaf­plaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden. Volle bloei is een hilarische en ontroerende ode aan vriendschap. In het najaar van 2019 zal Volle kracht verschijnen, het tweede deel van de trilogie. Het laatste deel Volle glorie verschijnt naar verwachting in 2020.

Hetty Kleinloog is auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, drama­docent en regisseur. Na haar opleiding aan de theaterschool heeft ze gewerkt als creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Sinds 2000 schrijft Hetty televisiedrama en werkt ze als dialoogschrijver, storyliner en eind­redacteur mee aan tv-series als ONM, Lotte, SpangaS, Malaika, Tita Tovenaar, GTST, De Spa en De Kameleon. Sinds 2006 is ze verbonden aan de Schrijversacademie als docent Scenarioschrijven. In juni 2018 verscheen haar romandebuut Volle bloei.