Dimitri Frenkel Frank

Dimitri Frenkel Frank

 29,95

Uitverkocht

Compleet en intrigerend beeld van een veelzijdig levensgenieter en kunstenaar

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: april 2014
ISBN: 9789460681714
Pagina's: 416
Uitvoering: Gebonden met fotokatern

Auteur


Beschrijving

‘Ik was al gefascineerd door zijn televisiewerk’, zo verklaart Bert van der Veer zijn eerste interesse in Dimitri Frenkel Frank, ‘maar naarmate ik dieper in het leven en het werk van Dimitri Frenkel Frank doordrong, werd ik gegrepen door zijn mentaliteit en gedrevenheid. Ik zag niet alleen een schrijver van een indrukwekkende hoeveelheid toneelstukken, sketches en scenario’s, maar ook een man met passie en levenslust. En iemand die zijn talent versnipperde, als het maar spannend of interessant was. Daar lag voor mij de aanleiding om een monument voor Dimitri Frenkel Frank op te richten, een monument in de vorm van deze biografie.’

 

Dimitri Frenkel Frank werd geboren op 1 april 1928 in München als kind van Duitse ouders (zijn vader was een joodse ‘Stehgeiger’). Het gezin – met ook broer Gregor – vluchtte naar Nederland en overleefde de oorlog. Na een studie rechten, een baan als acteur bij het Volkstoneel en luitenant in het leger, vond Dimitri zijn eerste stiel in de reclame. Hij maakte legendarisch werk voor De Bijenkorf en bedacht Joris Driepinter.

Maar zijn werk als schrijver voor toneel, film en televisie bezorgde Frenkel Frank de grootste bekendheid. Met meer dan tien grote toneelstukken, drie speelfilms en tal van kleine producties werd hij een productieve, veelzijdige en succesvolle schrijver/regisseur. Hij schreef de toneelstukken Blaffen tegen de maan, Spinoza en In de holte van je arm, regisseerde de films Hoge hakken, echte liefde, De Boezemvriend en De IJssalon, en was de grote man achter het legendarische Hadimassa en maker van de tv-film De Liefdeswacht met Liesbeth List en Ramses Shaffy.

Deze biografie van Nederlands meest veelzijdige schrijver, regisseur en copywriter is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in reclame, theater, televisie en film.

 

Ga naar de bovenkant