Terug naar mijn roti

Terug naar mijn roti

 19,99

Een persoonlijke en culinaire zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen.

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


Genre: Publicatie: february 2011
ISBN: 9789460682759
Pagina's: 288
Uitvoering: Gebonden

Auteur


Beschrijving

“Als kleine jongen stond ik vaak naast mijn moeder in de keuken. Ik was onder de indruk van elke beweging die ze maakte. Maar wat mij het meest fascineerde was dat ze bij het serveren van de gerechten de mensen oprecht blij maakte. Dat wilde ik ook kunnen.” – Ramon Beuk

Terug naar mijn Roti is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen. Al reizend, etend en kokend neemt Ramon Beuk de lezer mee op een culinaire ontdekkingsreis door zijn Suriname. Het toont “de oorspronkelijke Beuk”, de mens achter de kok. Een persoonlijk, eerlijk en open verslag over een reis van 28 dagen door zijn geboorteland. Een zoektocht naar de identiteit van een man die balanceert tussen twee culturen. Een boek met tientallen heerlijke recepten voor traditionele Surinaamse gerechten.

Ramon Beuk vertelt over de plaatsen die hij bezoekt, zijn ontmoetingen met de bevolking en de “echte” Surinaamse keuken. Hij dringt door tot de ziel van Suriname. Zoals alleen een echte Surinamer dat kan. De vele betoverend mooie foto’s van Remko Kraaijeveld illustreren de culinaire ontdekkingsreis door deze voormalige kolonie van Nederland. Een boek voor Surinamers, Nederlanders, kookliefhebbers en reizigers.

MET RUIM 50 ORIGINELE BEUK RECEPTEN

Ramon Beuk kwam als kind, in 1975, naar Nederland. En hoewel hijgroot werd tussen de boerenkool en de gehaktballen, is hij gek op roti en kousenband. Met de NCRV ging Ramon Beuk voor het eerst in 28 jaar terug naar Suriname. Op zoek naar zijn roots. En zijn roti.

Ga naar de bovenkant