Nora, vrouw en muze van James Joyce

Nora, vrouw en muze van James Joyce

 15,00

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


Genre: Publicatie: oktober 2022
ISBN: 9789460687235
Pagina's: 512
Uitvoering: Paperback met flappen

Auteur


Beschrijving

Lees hier de eerste hoofdstukken: Voorpublicatie Nuala O’Connor – Nora, vrouw en muze van James Joyce

 

Voor Jim ben ik Ierland.

  Ik ben eilandvormig, zegt hij, groot als het land zelf, klein als de Muglins, een vrouw op haar rug, gespreid en hongerig, wachtend op haar minnaar. Ik ben kalksteen en gras, heide en graniet. Ik ben oprijzende borsten en gespleten vallei. Ik ben de regendruppels die doordrenken en de zee die de kust omrandt.

 

Dublin, 1904. De twintigjarige Nora Barnacle uit Galway werkt als kamermeisje in Finn’s Hotel. Op 16 juni verandert haar leven als ze de twee jaar oudere Dubliner James Joyce ontmoet. Ze voelt zich onmiddellijk tot hem aangetrokken, en hij merkt verrast op hoe ongedwongen en vrij ze is in zijn gezelschap. Al snel zijn ze aan elkaar verknocht. Nora is bereid alles op te geven voor haar Jim: ondanks zijn weigering om te trouwen stapt ze met hem op de boot, op zoek naar een nieuw bestaan buiten Ierland.

Recensies

‘Nuala O’Connor heeft een bewonderenswaardige prestatie geleverd en wat al over Joyce geschreven is aangevuld met een ontroerend inkijkje in een onvergetelijk gezin.’ – Publishers Weekly

Ga naar de bovenkant