Poëzie voor vrouwen

Poëzie voor vrouwen

 15,00

Uitverkocht

Gedichten over de levensloop van de vrouw

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: oktober 2014
ISBN: 9789460681912
Pagina's: 160
Uitvoering: Gebonden met leeslint

Beschrijving

Dat vrouwelijke dichters de mannelijke dichters de afgelopen jaren ver achter zich hebben gelaten, is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je ziet welke jonge vrouwen de dichtersarena hebben betreden: klinkende namen als Kira Wuck, Tjitkse Jansen, Ester Naomi Perquin en Lieke Marsman.

Sluw, slagvaardig, slim en gevat overwinnen zij kleine en grote aanslagen tijdens blind dates, tonen zij dat ironie een goed wapen is tegen liefdesverdriet en dat humor hun niet vreemd is. Ook de voorgangers als Judith Herzberg, Maria Vasalis stonden hun mannetje, en in nog vroeger tijden bewezen Hadewych, Suster Bertken en Hélène Swarth dat het leven weliswaar een tranendal is, maar dat gewapend met een pen alles te overwinnen valt.

In Poëzie voor vrouwen volgen de gedichten de levensloop van de vrouw: van de vroege jeugd de kalverliefdes, van vriendschappen tot relaties, moederschap, (on)trouw, ouder worden en de dood.

Een prachtig geschenk voor vrouw, vriendin, zus of moeder. En natuurlijk voor alle nieuwsgierige mannen, die iets willen opsteken van vrouwen en grote poëzie.

Ga naar de bovenkant