Vrije uitloop

Vrije uitloop

 15,00

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


Genre: Publicatie: oktober 2016
ISBN: 9789460683510
Pagina's: 60
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

De term ‘vrije uitloop’ op een doos eieren betekent dat de kippen in kwestie minimaal 4 m2 buitenruimte beschikbaar hebben. Beter dan niets, maar echt vrij kun je het niet noemen. Ook mensen hebben een bepaalde hoeveelheid bewegingsruimte, afhankelijk van waar hun wieg stond, hun opleiding, middelen en talenten.
Vrije uitloop onderzoekt de wandaden, de onverschilligheid, de twijfel en de vreugde die voort kunnen komen uit de ruimte en invloed die – vooral westerse – mensen hebben en is een pleidooi voor een open en minder arrogante houding ten opzichte van andere mensen en de natuur.

Vrije uitloop is de tweede poëziebundel van Saskia Stehouwer. Met haar debuut Wachtkamers won ze de C. Buddingh’-prijs 2015.

Recensies

‘Ondanks het overduidelijke engagement van de dichteres met een wereld “in distress” is dit toch in de eerste plaats poëzie van treffende formuleringen en borende inzichten.’ – Rob Schouten, Awater

‘Stehouwers kracht is het om in één, twee regels een hele wereld op te roepen’ – Trouw

‘De gedichten geven taalplezier en stemmen tot nadenken. En wie de tijd en de rust neemt om de bundel met aandacht te lezen, krijgt er veel voor terug aan inzichten, gedachten en fraai geformuleerde beelden.’ – Nederlands Dagblad

‘Subtiel, prikkelend engagement’ – Maarten Buser, Poëziekrant

 

 

Ga naar de bovenkant