Verhalen uit de ambulance

Verhalen uit de ambulance

 5,00

Uitverkocht

Bijzondere verhalen van ambulancemedewerkers over hun werk

Uitverkocht


Genre: Publicatie: maart 2012
ISBN: 9789460682780
Pagina's: 192
Uitvoering: Paperback

Auteur


Beschrijving

De Ambulancedienst is naast Brandweer en Politie de derde spoedeisende dienst in Nederland. Nergens ter wereld mag een verpleegkundige zo zelfstandig handelen als de ambulanceverpleegkundige in Nederland. Ze staan in veel gevallen voor cruciale keuzes, niet zelden gaat het over blijven leven of sterven.

Dagelijks rijden de chauffeur en verpleegkundige hun ritten. Soms met loeiende sirenes, maar lang niet altijd. Want de ambulance wordt ook ingezet voor bestelde ritten en om stand-by te staan bij evenementen of op de ambulancepost. Meer dan 3500 ambulancemedewerkers in Nederland zetten zich met hart en ziel in om hulp te verlenen aan wie dat nodig heeft. Vooraan in de frontlinie worden ze geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek, levensbedreigende situaties, maar vooral met mensen en hun verhalen.

In Verhalen uit de ambulance leest u hoe het is om op de ambulance te werken, alsof u er zelf bij aanwezig bent. Ambulancemedewerkers vertellen zelf hun verhalen en ze maken u deelgenoot van hun ervaringen, gevoelens, twijfels en keuzes. U ontdekt wat zich op de ambulance en in het hoofd van de verpleegkundigen en chauffeurs afspeelt. En hoe zij omgaan met alles wat ze meemaken.

Dit boek is niet meer leverbaar. De mensen van de ambulance, eveneens van Mariëtte Middelbeek, is een vergelijkbaar boek.

 

Recensies

“Dit boek is een steun in de rug voor alle medewerkers bij de ambulancediensten. Het laat zien hoe onze mensen dag in en dag uit, op uiterst zorgvuldige wijze, hun soms moeilijke werk verrichten.” – Koos Reumer, directeur Ambulancezorg Nederland

Ga naar de bovenkant