Unamuno

Unamuno

 14,95

Uitverkocht

Een verhaal over een groep studenten, vrijdenkers en kunstenaars op zoek naar liefde en vrijheid.

Uitverkocht


Genre: Publicatie: oktober 2009
ISBN: 9789460680076
Pagina's: 301
Uitvoering: Gebonden

Auteur


Beschrijving

Een bonte verzameling studenten, kunstenaars en vrijdenkers wil ontsnappen aan de wetten en regels van de burgerlijke samenleving. Ze gaan op zoek naar een plaats waar ze kunnen leven op hun eigen manier: in vrijheid, met elkaar. Als twee van hen stuiten op een vervallen boerderij met wat land eromheen, weten ze dat ze hun vrijplaats gevonden hebben. Ze schrapen hun schamele bezittingen bij elkaar, weten hier en daar wat te lenen, en kopen het gebouw en de grond. Het ‘nieuwe volk’ zal gaan leven van wat het land opbrengt en van de verkoop van zelfgemaakte kaas. Maar eenmaal bezig kwijnt de Homo Ludens weg. De spanningen tussen de bewoners lopen hoog op en een deel van de groep vertrekt. Voor de achtergeblevenen ontstaat een zwaar gevecht om de idealen te overleven.

Bij het schrijven van zijn debuut is Michiel Löffler geïnspireerd door de filosoof Miguel de Unamuno (1864-1936, Bilbao). Unamuno had grote invloed op het intellectuele leven in Spanje. Gedurende zijn leven werd hij dikwijls heen en weer geslingerd tussen de dictaten van de rede en de verlangens van het hart. Net als Tolstoi verlangde Unamuno ernaar te kunnen leven als een eenvoudige boer. Maar dat kon niet meer – de twijelende en kritische rede had dat alles verstoord

Recensies

“Het verhaal over dromen die bedrog blijken en over verheven idealen waar in de praktijk weinig van terechtkomt, is vaker verteld – maar zelden zag ik het zo krachtig en tegelijkertijd melancholiek verwoord als in dit boek. En zelden zag ik een debutant schrijven in zo’n authentieke, aanstekelijke en gedurfde stijl.” – Mark Verver (auteur)

Ga naar de bovenkant