De duizend

De duizend

 5,00

Uitverkocht

Spannende thriller over een eeuwenoude samenzwering die de wereldmacht ambieert

Uitverkocht


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: augustus 2012
ISBN: 9789460682629
Uitvoering: Paperback

Beschrijving

Tien jaar na de onopgeloste moord op haar vader, de prominente componist Solomon Gold, tevens artistiek leider van het Chicago Symphonie Orchestra, keert Canada Gold terug naar haar geboorteplaats voor een op het oog vreemde opdracht. In Las Vegas, waarheen ze was gevlucht na de dood van haar vader, heeft ze door haar bijzondere gaven – een onbeperkt geheugen en ongekende wiskundige vermogens – een discutabele reputatie opgebouwd aan de pokertafels, in rechtbanken en casino’s.

Eenmaal in Chicago ontdekt Canada een verband tussen de moord op haar vader en een geheim genootschap genaamd De Duizend, een verborgen groepering van machtige individuen die een eeuwenoude wetenschap en traditie in stand houden: de geheime leer van Pythagoras. Haar ouders hadden banden met de De Duizend en ongewild raakt Canada verzeild in een moorddadige strijd tussen twee partijen: zij die haar willen gebruiken en zij die haar willen vermoorden.

Recensies

‘Kevin Guilfoile schrijft als de beste romanschrijver: intelligent, beeldend en met een enorme taalbeheersing. Daardoor komen de karakters en scènes ook zo prachtig uit de verf. De duizend is geen gemakkelijk boek. De lezer moet zijn hoofd er wel bij houden. Maar waarom zou het altijd makkelijk moeten? Voor wie op zoek is naar een echte intelligente thriller: Kevin Guilfoile. Lezen die man!’ – Crimezone.nl

 

‘De volwassen versie van De Da Vinci Code… en dan veel beter.’ – Chicago Star

 

‘Een uiterst spannende thriller met een bloedstollende plot.’ – The New York Times

Ga naar de bovenkant