De nietige miljoenen

De nietige miljoenen

 15,00

Acht jaar na het uitkomen van de roman “Schitterende ruïnes” presenteren we Walters nieuwste meesterwerk: “De nietige miljoenen”, vertaald door Nicolette Hoekmeijer en Paul Bruijn.
Net als in zijn bestseller “Schitterende ruïnes” zet Jess Walter in “De nietige miljoenen” een verbluffend realistisch tijdsbeeld neer. Ditmaal verplaatst hij zich in het Amerika van begin twintigste eeuw.

Voor 17.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Vanaf € 20,- gratis verzending in Nederland.


LEES HET EERSTE HOOFDSTUK
KLIK HIER


Genre: Publicatie: april 2021
ISBN: 9789460686276
Pagina's: 384
Uitvoering: Paperback met flappen

Beschrijving

Net als in zijn bestseller Schitterende ruïnes zet Jess Walter in De nietige miljoenen een verbluffend realistisch tijdsbeeld neer. Ditmaal verplaatst hij zich in het Amerika van begin twintigste eeuw.

 

 

De broers Rye en Gig Dolan scharrelen hun kostje bij elkaar, liften mee op goederentreinen en staan bij corrupte koppelbazen in de rij voor een dag werk. Terwijl de zestienjarige Rye snakt naar een vaste baan en een eigen huis, droomt zijn oudere broer Gig van een betere wereld. Samen met andere vakbondsmannen strijdt hij voor een eerlijk loon en een fatsoenlijke behandeling. 

Rye deelt het idealisme van zijn broer niet en kiest zijn eigen weg, maar toch valt hij voor Elizabeth Gurley Flynn, een onverschrokken activiste en feministe. Gig daarentegen heeft een oogje op Ursula the Great, een stripteasedanseres die in een kooi optreedt met een vraatzuchtige poema. Zij brengt de jonge mannen in contact met een minstens zo gevaarlijke mijnmagnaat. 

De wereld van de broers is een wirwar van uitbuiters, mijnen, bordelen, kroegen en agenten, en het lijkt onmogelijk om daaruit te ontsnappen.

 

De nietige miljoenen is een meeslepende roman over eenvoudige idealen die botsen met de harde werkelijkheid. Het Amerika van toen blijkt griezelig veel te lijken op onze tijd. 

Recensies

De nietige miljoenen (The Cold Millions) behoort tot de beste boeken van 2020 volgens: NEW YORK TIMES (historical fiction), PUBLISHERS WEEKLY, KIRKUS REVIEWS, WASHINGTON POST, BOSTON GLOBE, SEATTLE TIMES, CHICAGO TRIBUNE, BLOOMBERG, USA TODAY, NPR FRESH AIR, NEW YORK PUBLIC LIBRARY, CHICAGO PUBLIC LIBRARY, ESQUIRE en OPRAH.”

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant